7 x inspiratie!

Creatief denken leidt tot innovatieve ideeën en betere oplossingen. En toevallig kan visueel werken ontzettend goed bijdragen aan creatief denkproces. Maar wat is een goed symbool om creatief denken te tekenen? In dit blog 7 voorbeelden waarop ik deze 21e eeuwse vaardigheid zou tekenen in een eenvoudig symbool.

Creatief denken, voorbeelden om te tekenen

Out of the box denken is geloof ik wel de meest bekende manier van creatief denken! Het probleem uitwerken in tekeningen en daarmee verbanden zichtbaar maken is de manier die ik het vaakst gebruik. Bijvoorbeeld met een braindump. Zo worden nieuwe /ongebruikelijke oplossingen vanzelf zichtbaar. Oja, en bij mij moeten ideeën vaak nog even kunnen borrelen voordat de beste optie zich aandient. Je ziet in onderstaande tekening vast welk symbool ik daarbij heb getekend!

Hoe teken je creatief denken 7 voorbeelden symbool tekenen

Meer 21e eeuwse vaardigheden tekenen

Creatieve technieken leiden (als het goed is) tot een prachtige stroom van ideeën, oplossingen en acties. Maar bij een creatief denkproces hoort uiteindelijk ook dat je kritisch bent over de kwaliteit van de ideeën. Een selectie maakt over bijvoorbeeld de haalbaarheid van de ideeën waardoor je een probleem kunt oplossen. Daarom vind je vind je hier ook voorbeeldsymbolen voor de 21e eeuwse vaardigheden kritisch denken en probleem oplossen.

Inspiratie voorbeeld creatief denken symbool

Gratis startpakket Visueel Communiceren?

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken? 

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!