Skip to main content

Een symbool voor communicatie: 9 x inspiratie

Ik ken geen teamoverleg waar het niet regelmatig over communicatie gaat. Waar mensen samenwerken met elkaar moet er gecommuniceerd worden. Nu weet jij natuurlijk al dat je met de kracht van beeld veel beter en makkelijker kunt communiceren met elkaar. Maar misschien ben je ook op zoek naar een goed symbool om communicatie te tekenen? In dit artikel vind je maar liefst 9 keer inspiratie!

Communicatie als symbool tekenen

Een stappenplan voor je collega’s, een instructiekaart voor klanten, een stroomdiagram voor studenten, een visieplan van je organisatie of een visueel verslag van een teamsessie. Grote kans dat je er een symbool voor communicatie in verwerkt. Denk je aan wereldwijde communicatie, ouderwetse flessenpost, juist hightech beeldbellen of communiceren via wifi en/of telefoon. Of gaat het meer over naar elkaar luisteren en via de kracht van beeld gesprekken aan elkaar verbinden? Heb je al eens geprobeerd om je communicatie te verbeteren op deze visuele manier?

Ik ben benieuwd welke van de 9 voorbeelden het beste aansluit bij jouw context.

Hoe teken je communicatie symbool communiceren voorbeeld idee zakelijk tekenen visueel communiceren

Vind je mijn voorbeelden te algemeen voor de situatie waarin jij een symbool voor communiceren moet tekenen? Lees dan vooral deze tips om je symbolen nog beter af te stemmen!

Meer 21e eeuwse vaardigheden tekenen

Wist je trouwens dat Communiceren een 21e eeuwse vaardigheid is? Vanaf de basisschool wordt kinderen (gelukkig!) al geleerd hoe ze (beter) kunnen communiceren. Op de site van SLO kun je lezen om welke doelstellingen het precies gaat.

In totaal zijn er elf 21e eeuwse vaardigheden. Voorbeeldsymbolen van de andere vaardigheden vind je hier:

Pinterest eenvoudige tekeningen maken hoe teken je communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!