Skip to main content

Probleem oplossen is één van de 21e eeuwse vaardigheden. De 21e eeuwse vaardigheden zijn vakoverstijgende vaardigheden waarvan gezegd wordt dat ze nodig zijn om te functioneren in en bij te dragen aan de toekomstige samenleving. Maar hoe teken je probleem oplossen? Ik geef je zes ideeën in een tekening.

21e eeuwse vaardigheden tekenen

Behalve probleem oplossen gaat het bij de 21e eeuwse vaardigheden ook om vaardigheden als kritisch denken, creatief denken, communicatie en samenwerking. Naar mijn idee kun je veel van deze vaardigheden versterken door tekenen in te zetten.

Een probleem oplossen bijvoorbeeld gaat echt makkelijker als je tekent! Heb je al eens in je eentje geprobeerd een probleem in je hoofd op te lossen? De kans is groot dat je in cirkeltjes blijft ronddraaien. Als ik je een tip mag geven, zet al je bedenksels dan eens op papier. Hoeft niet mooi, echt niet. Gewoon kris kras op je papier de kernwoorden of eenvoudige tekeningetjes.

Je zult merken dat als je alle aspecten van je probleem op papier ziet, het makkelijker wordt om een volgende gedachtesprong te maken.

Hoe teken je probleem oplossen?

Dit zijn voor mij zes manieren om probleem oplossen te tekenen in een eenvoudig symbool. Ik hoop dat mijn ideeën je helpen om tot je eigen eenvoudige tekening te komen!

Hoe teken je probleem oplossen symbool icon icoon 21e eeuwse vaardigheden

Leuk probleem trouwens om op te lossen, hoe teken je probleem oplossen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!