Skip to main content

Snel met elkaar uitwisselen door beeld te gebruiken. Dat kan op heel veel manieren, bijvoorbeeld met een visuele bingokaart! In mijn bingokaart staan 9 dingen die voor mij belangrijk waren in 2020. Dat geeft je in ??n oogopslag een indruk van mijn jaar. En tegelijkertijd krijg je een indruk hoe onze levens op elkaar lijken in het afgelopen jaar. Misschien heb je ook wel thuisonderwijs moeten geven? En vond je dat net zoals ik vrij intensief? Of lekker kunnen klussen in huis? Heel wat uurtjes op zolder door moeten brengen omdat je daar een thuiswerkplek hebt ingericht? Genoeg aanknopingspunten om met elkaar uit te wisselen! En een visuele bingokaart is dus net zo goed een gespreksstarter.

Ervaringen uitwisselen met beeld visuele bingokaart

Twee manieren om ervaringen uit te wisselen met de visuele bingokaart

1. Je maakt vooraf een kaart en vraag wie plaatjes herkent bij zichzelf. Dat kan over ervaringen gaan maar ook over inhoud. Afhankelijk van de groep en het doel kies je een passend onderwerp. Bijvoorbeeld een bingokaart waarop plaatjes staan over opleidingen, soorten projecten, negatieve ervaringen, successen, uitdagingen, wensen, dromen. Laat anderen reageren en wissel uit.

2. Vraag anderen een bingokaart te maken van zichzelf. Je kunt dan ook beperken tot 4 plaatjes. Laat vervolgens in tweetallen uitwisselen door de beelden te delen. Kom je iemand tegen die hetzelfde op zijn kaart heeft staan dan mag je allebei dat plaatje wegstrepen. Leer elkaars achtergronden kennen en probeer als eerste een volle bingokaart te scoren!

Veel plezier en benieuwd naar je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!