Snel met elkaar uitwisselen door beeld te gebruiken. Dat kan op heel veel manieren, bijvoorbeeld met een visuele bingokaart! In mijn bingokaart staan 9 dingen die voor mij belangrijk waren in 2020. Dat geeft je in één oogopslag een indruk van mijn jaar. En tegelijkertijd krijg je een indruk hoe onze levens op elkaar lijken in het afgelopen jaar. Misschien heb je ook wel thuisonderwijs moeten geven? En vond je dat net zoals ik vrij intensief? Of lekker kunnen klussen in huis? Heel wat uurtjes op zolder door moeten brengen omdat je daar een thuiswerkplek hebt ingericht? Genoeg aanknopingspunten om met elkaar uit te wisselen! En een visuele bingokaart is dus net zo goed een gespreksstarter.

Ervaringen uitwisselen met beeld visuele bingokaart

Twee manieren om ervaringen uit te wisselen met de visuele bingokaart

1. Je maakt vooraf een kaart en vraag wie plaatjes herkent bij zichzelf. Dat kan over ervaringen gaan maar ook over inhoud. Afhankelijk van de groep en het doel kies je een passend onderwerp. Bijvoorbeeld een bingokaart waarop plaatjes staan over opleidingen, soorten projecten, negatieve ervaringen, successen, uitdagingen, wensen, dromen. Laat anderen reageren en wissel uit.

2. Vraag anderen een bingokaart te maken van zichzelf. Je kunt dan ook beperken tot 4 plaatjes. Laat vervolgens in tweetallen uitwisselen door de beelden te delen. Kom je iemand tegen die hetzelfde op zijn kaart heeft staan dan mag je allebei dat plaatje wegstrepen. Leer elkaars achtergronden kennen en probeer als eerste een volle bingokaart te scoren!

Veel plezier en benieuwd naar je ervaringen!

Wil je graag verder?

Ben je benieuwd hoe je met eenvoudige tekeningen ook in je werk voor overzicht en duidelijkheid kunt zorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan hou ik je maandelijks op de hoogte van mijn laatste blogs over visueel communiceren, eenvoudige tekeningen en werken met visuele templates

Ik stuur je dan meteen mijn ebook toe met daarin 72 eenvoudige symbolen + drie manieren om daar mee te werken.