Skip to main content

Emoties en gezichten tekenen? Afgelopen jaar heb ik mezelf uitgedaagd om betere mensen te leren tekenen. Dat betekent freewheelen met andere technieken. Maar ook in mijn praatplaten en visuele verslagen besteed ik wat extra tijd aan de poppetjes. Toen ik de #viztober challenge voorbij zag komen wist ik meteen dat ik dit jaar weer mee wilde doen. (Ik deed in 2021 ook mee) In dit blog de tekeningen die ik maakte bij de prompts van #viztober (ook wel #emoviztober) in 2023. Ik hoop dat ze jou inspiratie brengen wanneer je emoties wil tekenen. 

De prompts komen van Eva-Lotta Lamm (@EvaLottchen op insta).

Dit is de lijst van prompts die ze maakte voor 2023:

Meer over het tekenen van emoties op een eenvoudige manier? In dit blog lees je de truc van de wenkbrauwen en nog meer tips om simpel emoties in gezichten te tekenen.

De tekeningen die ik maakte voor viztober in 2021 vind je hier.

#Viztober dag 1 t/m 5

Blij – Boos – Verliefd – Bedroefd – Kalm

#Viztober dag 6 t/m 10

Bang – Tevreden – Beschaamd – Opgewonden/Enthousiast – Jaloers

#Viztober dag 11 t/m 15

Trots – Walgend – Verheugd – Alleen – Verrast

Viztober dag 16 t/m 20

Nerveus/zenuwachtig – Relaxed – Gestresst – Vertrouwend – Gefrustreerd

Viztober dag 21 t/m 25

Geïnteresseerd – Verveeld – Aandachtig – Moe – Nostalgisch

(ook nostalgische gevoelens bij mijnenveger op de pc?)

Viztober dag 26 t/m 31

Overweldigd – Zorgenloos – Verveeld – Nieuwsgierig – Verward

En als laatste mijn favoriete emotie! Nou, niet mijn favoriete emotie om te ervaren, maar wel favoriete probeersel uit deze #viztober: Bang

Bang (2)

Achter de schermen

Mocht je denken dat ik bovenstaande tekeningen allemaal in één keer uit mijn mouw schud, dat is niet zo. Ik heb de prompts uit #viztober juist gebruikt om te oefenen om de emoties treffender op papier te krijgen. Sommige emoties zoals walgend of beschaamd heb ik nog nooit zo specifiek getekend. En heel eerlijk, die vond ik ook echt moeilijk! Eerst even oefenen dus! Hoe ik dat deed en welke 5 dingen ik leerde tijdens #viztober en het tekenen van emoties lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!