Over mij

Krijg jij het voor elkaar

ideeën te delen zodat ze blijven hangen?

lieke in cirkel kijkt naar rechts

Hoi, ik ben Lieke

Beleidsmedewerkers, trainers, adviseurs en projectleiders help ik om hun boodschap te delen op een manier die aanspreekt en waardoor er enthousiasme, eigenaarschap en betrokkenheid ontstaat.

Zodat anderen eenvoudig aanhaken bij nieuwe plannen, langer betrokken blijven en de boodschap makkelijker gedeeld wordt.  

Veel van mijn klanten willen hun publiek meenemen in hun verhaal

Maar, ze hebben niet in de gaten hoe essentieel het is om de verbanden tussen informatie inzichtelijk te maken. Juist dat draagt bij aan commitment.

Ook zijn ze zich vaak niet bewust hoe ze (heel eenvoudig) het brein van hun publiek meer kunnen prikkelen en activeren.

brein houdt van plaatjes

Ik reik de tools aan om visueel te werken.

Elk brein houdt van plaatjes, en met deze tools weet jij hoe je plaatjes doeltreffend in kunt zetten om meer betrokkenheid te krijgen. Je ideeën zullen direct blijven beter hangen.

Door visuele communicatie in te zetten ben je in staat om samenhang en inzicht te creëren. Voor jezelf, in een presentatie of in samenwerking met een team. Je maakt het totaalplaatje eenvoudig compleet en maakt tegelijkertijd verbanden zichtbaar. Je ervaart het ‘aha’ gevoel.  Je maakt plannen tastbaar waardoor andere meningen makkelijker bespreekbaar worden en ruimte ontstaat voor meer ideeën.

Mijn hart ligt in het combineren van ideeën en daarmee tot vernieuwing komen.

Dat is wat ik me realiseer na 15 jaar ervaring in het maken van lesmateriaal en geven van onderwijsadvies.

Ik heb gewerkt in het basisonderwijs, mbo en hbo. En ook tijdens mijn universitaire master onderwijskunde realiseerde ik me: via plaatjes denkt iedereen makkelijker.

Vroeg je me 25 jaar geleden wat ik ‘later’ wilde worden: uitvinder. Ondertussen begrijp ik dat uitvinden voor mij gaat over nieuwe dingen maken en ondertussen veel leren, puzzelen, analyseren, verbeteren. Combineren om tot vernieuwing te komen. Dat is wat ik mijn hele leven al doe en waar ik ontzettend veel plezier in heb.

Visuele communicatie is een geweldig middel tot vernieuwen.

Ik geloof dat je veel meer kunt dan je denkt

En ik geloof dat je grote doelen kunt behalen door kleine stapjes te zetten. Ik heb mijn aanbod daarom zo ingericht dat je op elk moment, op elke plek aan de slag kunt met het leren van visuele vaardigheden. Op jouw eigen tempo leer je visuele tools waar je je leven lang plezier van zult hebben. Stapje voor stapje. De cursussen zijn zo opgezet dat ze altijd toepasbaar zijn op jouw specifieke werkcontext zodat je de vaardigheden direct kunt inzetten.

 

regenboog

Als ondernemer geloof ik dat ondernemen niet alleen gaat over winst maken.

Daarom gaat een deel van elke verkochte cursus naar stichting ‘het vergeten kind‘.

Op die manier bouwen we niet alleen aan een wereld waarin we elkaar beter begrijpen, maar ook aan een wereld waarin iedereen 🌈 mee kan doen.

Meer over mij? Je kunt me ook vinden op Instagram via Indigo.leeuw