Skip to main content

Jij bent echt niet de enige die het moeilijk vindt om een fiets te tekenen uit het hoofd. Er zijn maandelijks duizenden(!) mensen die via google zoeken naar een goed voorbeeld om een fiets te tekenen. En check deze site eens. Daar hebben ze fietsen gemaakt op basis van tekeningen die mensen uit het hoofd maakten! Echt heel grappig! Maar jij wil natuurlijk op de juiste manier het symbool fiets tekenen. Daar heb ik een super handig trucje voor dat ik je laat zien in dit blog!

Fiets tekenen

In de animatie zie je de stappen één voor één voorbij komen. Maar misschien gaat dat wat snel voor je. In het filmpje zie je in ieder geval dat de fiets echt alleen uit tekens uit het visueel alfabet bestaat.

Wist je dat heel veel tekeningen zo eenvoudig te tekenen zijn? Zelfs emoties in gezichten!

Symbool fiets tekenen in stappen visueel

Bij het oefenen van het tekenen van een fiets deed ik een belangrijk inzicht op. Het frame van een fiets bestaat eigenlijk uit twee driehoeken. Waarbij een aantal lijnen parallel lopen aan elkaar. Als je dat eenmaal ziet, dan heb je houvast bij het tekenen van een fiets.

In de tekening hieronder zie je dat de lijnen die parallel lopen aan elkaar dezelfde kleur hebben.

fiets tekenen parallel zonder fouten

Dan word de clou natuurlijk om die eerste driehoek (die aan het linker wiel vast zit) precies goed te tekenen. Ook daar heb ik een handig trucje voor. De rechterpunt van die eerste driehoek zit precies in het midden van de twee wielen.

Na het tekenen van die eerste driehoek teken je één voor één de overige lijnen. En die lopen allemaal parallel met een lijn uit die eerste driehoek! Klinkt ingewikkeld? Ik laat het je zien in zes stappen.

Symbool fiets in zes stappen

Dus, nu ken je mijn trucje:

  • Het frame van een fiets bestaat uit twee driehoeken,
  • Je begint met de eerste driehoek in het midden tussen de twee wielen, en….
  • De overige lijnen hebben een parallel met de eerste driehoek.

Kun jij vanaf nu foutloos een fiets tekenen!

Meer van dit soort handige tekentips? Download meteen het gratis startpakket.

Tekenen in je werk! Volop tips & ideeën! 100% gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!