Skip to main content

Een symbool voor samenwerken: 5 x inspiratie

Oké, welk cliché hoor jij het vaakst als het gaat om samenwerken?

  • Alleen ga je snel, samen kom je verder
  • Er zit geen ‘ik’ in team
  • 1+1=3
  • TEAM: Together Everyone Archieves More
  • Teamwork makes the dream work
  • Kennis is macht, maar samenwerken is kracht!

Aan de vergadertafel zou je er een potje bingo van kunnen maken!

En toch…. Hoewel we weten dat samenwerken belangrijk is, is samenwerking niet vanzelfsprekend. In menig vergadering, evaluatie, teamoverleg of jaarplan komt ter sprake dat de samenwerking beter moet. De communicatie moet beter, teamleden moeten beter afstemmen op elkaar en iedereen moet bijdragen aan het gemeenschappelijke doel. Visuele templates kunnen je enorm helpen om de samenwerking te verbeteren! Maar hoe teken je een eenvoudig symbool voor samenwerken?

Symbool voor samenwerken: 5 voorbeelden om te tekenen

Maak jij een visueel verslag van een teamsessie? Of werk je een visieplan uit? De kans is groot dat het ook over samenwerking gaat. Om je wat inspiratie te geven zijn dit 5 symbolen voor samenwerken die je in verschillende situaties kunt gebruiken.

Omdat samenwerken niet altijd alleen maar soepel verloopt, zijn symbolen voor weerstand misschien ook interessant voor je?

symbool samenwerken symbool tekenen eenvoudige tekening visueel communiceren zakelijk tekenen

Te algemeen voor de situatie waarin jij een symbool voor samenwerken moet tekenen? Lees dan vooral deze tips om je symbolen nog beter af te stemmen!

Meer 21e eeuwse vaardigheden tekenen

Wist je trouwens dat Samenwerken een 21e eeuwse vaardigheid is? Vanaf de basisschool wordt kinderen (gelukkig!) al geleerd hoe ze (beter) kunnen samenwerken. Op de site van SLO kun je lezen wat er precies verstaan wordt onder samenwerken bij (jonge) kinderen.

In totaal zijn er elf 21e eeuwse vaardigheden. Voorbeeldsymbolen van de andere vaardigheden vind je hier:

Inspiratie tekenen symbool samenwerken symbolen zakelijk tekenen voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!