Skip to main content

7 x Inspiratie

Evalueren, we doen het voortdurend. Na afloop van een project, aan het einde van een workshop of aan het einde van een werkdag. Ben je aan het evalueren dan ben je bezig met verbetering, ontwikkeling en kwaliteit. Maar de context waarin je evalueert is vaak wisselend. Dus welke eenvoudige symbolen voor evaluatie kun je in veel contexten gebruiken? Ik heb zeven ideeën voor je getekend.

Evaluatie tekenen als symbool

Als je evalueert wil je weten hoe iets gegaan is. Je blikt terug op een situatie en kijkt daarna hoe het beter kan. Je gaat op zoek naar aanknopingspunten om de kwaliteit te verbeteren. Bijvoorbeeld door een PDCA cyclus te doorlopen of een evaluatie te plannen.

Werkvormen evaluatie evalueren thermometer inchecken

Hier vind je drie werkvormen om visueel te evalueren.

Hoewel je bezig bent met ontwikkeling. Kan de aanleiding om te evalueren heel verschillend zijn. Ben je bezig met een implementatie, een innovatie of probleem oplossen? En hoe evalueer je eigenlijk? Met een vragenlijst? Vraag je mensen wat ze er van vonden? Vraag je om een beoordeling in ‘sterren’?

Dit zijn zeven ideeën voor algemene symbolen om evalueren te tekenen:

visueel werken evalueren evaluatie tekenen symbool

Evalueren tekenen in een specifieke context

Wil je de algemene symbolen meer toespitsen naar de context? Vraag je dan eens af met wie je wil evalueren? Zijn dat studenten, collega’s, cliënten? Mooi om dat in een tekening te combineren met één van de algemene symbolen voor evaluatie.

Misschien weet je ook al wat je wil evalueren? Ook dat kun je prima combineren met één van de algemene symbolen. Schrijf de vraag er bijvoorbeeld bij met een spreekwolkje of denkwolkje.

Andere tips om je symbool minder algemeen te maken lees je hier.

Bonustip

Sla de symbolen op via Pinterest, zo bouw je aan je eigen beeldbibliotheek.

hoe teken je evalueren voorbeeld symbolen visueel werken visueel communiceren zakelijk tekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!