Skip to main content

Onlangs gaf ik een speedtraining visueel communiceren. Dat was een workshop van een uur waarin ik de belangrijkste basis tips en trucs van visueel communiceren leer aan mensen. Elk training realiseer ik me weer dat veel deelnemers in eerste instantie een drempel over moeten. De drempel om (weer) te gaan tekenen. Dus bijna elke keer is het hetzelfde: ik vertel dat ik ga laten zien hoe je hele eenvoudige tekeningen kunt maken. Dat we geen kunst gaan maken maar juist simpele tekeningen. Dan gaat er een zucht door de ruimte en begint het vertrouwen te groeien dat het wel lukt om te tekenen in het werk.

Hoe leer je tekenen in je werk?

Je weet dat je wil leren tekenen in je werk. Je weet dat het waardevol is want je kunt bijvoorbeeld meer onthouden uit je overleg en je krijgt makkelijker overzicht.

Ook ben je ondertussen over die eerste drempel heen. Je hebt vertrouwen dat je best iets duidelijk kunt maken met een simpele tekening en legt de lat niet te hoog. Je kent de trucs van eenvoudige tekenen. Van symbolen plat slaan en het visueel alfabet. (weet je nog niet wat ik bedoel? Lees dan vooral hier even verder).

De leercurve is ontzettend stijl aan het begin. Je leert in een hele korte tijd tips en trucs waarmee je ineens veel beter kunt tekenen en meer lef krijgt om te gaan tekenen. Yes! dat is een lekker gevoel!

Eenvoudige tekeningen maken met drie basisvormen

Beter tekenen in je werk

En daarna? Daarna is het belangrijk om te blijven oefenen. Dat kan natuurlijk thuis in je eigen notitieboekje of misschien voor je kinderen. En het is nog waardevoller om in je werk te kunnen oefenen (stiekem oefenen tijdens je werk? Lees hier 4 tips)

Misschien heb je het lef om een welkomsposter te maken? Of gebruik je tekeningen in een werkvorm om ervaringen uit te wisselen?

Flipover Stappenplan Welkom Flap Poster start training

Een tekenbalkje op je werkplek

Hoe dan ook is het in het begin wennen om te tekenen in je werk. Je bent niet de enige voor wie dat ongemakkelijk voelt! Om je te helpen maakte ik een tekenbalkje voor je. Waarop je de belangrijkste teken-tips voor het maken van eenvoudige tekeningen terug vindt. Tegelijk is het een reminder aan jezelf om te blijven tekenen in je werk. En omdat je brein dingen niet meer waarneemt als je ze elke dag ziet, heeft het balkje drie kanten. Zo zie je elke dag iets nieuws en kun je elke dag een ander stukje oefenen.

Startpakket visueel communiceren.

Het tekenbalkje is inmiddels onderdeel van het gratis startpakket visueel communiceren.

Interesse? Je kunt het startpakket via deze knop aanvragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!