Skip to main content

8 x Inspiratie

Je wil ergens heen met je team maar er is weerstand. Je doet je best om draagvlak te creëren. Toch wil je ook de weerstand zichtbaar maken in een tekening, praatpapier of projectplan. Zo maak je de weerstand zichtbaar en wordt het onderwerp van gesprek. Weerstand kan er verschillend uitzien. In onderstroom, aan de oppervlakte, explosief of subtiel. Maar hoe kun je weerstand als symbool in een tekening verwerken? Ik geef je 8 ideeën in dit blog.

Hoe kun je weerstand tekenen als symbool?

Weerstand gaat voor mij over een bepaalde strijd, over niet willen. Dat kan doordat iemand letterlijk stop zegt of de strijd aangaat in woorden of fysiek. Weerstand tekenen als dat nare gevoel dat je ergens heen wil maar dat je niet vooruit komt; daar past het duwen tegen een veel te zwaar rotsblok bij.

En wat dacht je van tegen de stroom in willen en de weerstand die daar bij hoort? Ik tekende dit als de oranje pijlen en de witte pijl die een andere kant in gaat. Dat kun je misschien op een subtiele manier in je tekening verwerken om weerstand te tekenen? Maar hoe teken je een gezicht in weerstand? Boos? Geïrriteerd? Vragend? Vermijdend? Weerstand kan vele vormen aannemen. Expliciet of in de onderstroom zoals de ijsberg die grotendeels onder water zit.

Ik ben zelf trouwens meer het type we hebben het allemaal fijn met elkaar. Al heb ik ondertussen ook geleerd dat weerstand wel degelijk een positieve functie heeft. In ieder geval, dit zijn de 8 manieren waarop ik weerstand als symbool zou verwerken in een tekening.

Weerstand symbool voorbeeld ideeen tekening visueel communiceren

Misschien zijn deze abstracte symbolen voor zakelijk tekenen ook interessant voor je?

Communicatie

Samenwerken

Resultaat

Implementeren

Ambitie

Toekomst

Besluit

Bonustip

Sla de symbolen op via Pinterest, zo bouw je aan je eigen beeldbibliotheek.

Weerstand symbool tekenen eenvoudige tekening visueel communiceren zakelijk tekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!