Skip to main content

5 x Inspiratie

Veranderproces? Dan kom je geen stap verder zonder draagvlak! Natuurlijk zijn er oneindig veel manieren om draagvlak te creëren. Het opnemen in je visuele plan is een slimme eerste stap! Maar hoe teken je een passend symbool voor draagvlak? In dit blog vijf manieren om draagvlak te tekenen in een eenvoudig symbool.

Hoe kun je draagvlak tekenen als symbool?

Als ik draagvlak wil tekenen, denk ik meteen aan het gevoel van ervoor gaan. Met een spreekwolk die uit meerdere monden komt, kun je op een eenvoudige manier enthousiasme en betrokkenheid uitbeelden. Soms is draagvlak ook het akkoord van leidinggevenden. Dat kun je eenvoudig symboliseren met een stempel voor akkoord die gezet wordt.

Samen iets willen bereiken

Als je draagvlak wil laten zien, kun je ook mensen tekenen die met elkaar op weg zijn naar een gemeenschappelijk doel of bestemming. Je laat hiermee zien dat meerdere (groepen) mensen betrokken zijn en benadrukt het idee dat iedereen verenigd is in hun missie. Ik heb dat bijvoorbeeld gedaan met de poppetjes met de landkaart.

De juichende en klappende handen is een nog eenvoudiger symbool om te tekenen. Eventueel kun je het doel er nog bij tekenen zodat je symbool minder algemeen wordt en beter aansluit bij de context.

Wil je het tegenovergestelde van draagvlak laten zien? Teken dan symbolen voor weerstand!

Hoe teken je draagvlak commitment symbool tekenen symbool icon icoon voorbeeld

Draagvlak tekenen: Samen een Ja bouwen

Maak een tekening waarin meerdere poppetjes samen ergens aan werken. Bijvoorbeeld aan de doelstelling of aan een gemeenschappelijk ja. Zo’n beeld laat zien dat mensen bereid zijn om aan de slag te gaan en willen bouwen/werken aan het bereiken van het doel.

Tekeningen kunnen je helpen ideeën effectief over te brengen. Handig bij het maken van bijvoorbeeld een visueel projectplan. Probeer deze tekeningen de volgende keer ook eens als je mensen makkelijker wil meenemen in je verhaal:

Communicatie

Samenwerken

Resultaat

Implementeren

Ambitie

Toekomst

Besluit

Bonustip

Sla de symbolen op via Pinterest, zo bouw je aan je eigen beeldbibliotheek.

Hoe teken je draagvlak eenvoudige tekeningen maken zakelijk tekenen visueel communiceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!