Skip to main content

7 verfrissende ideeën om een onderwijs icon te tekenen

Als onderwijskundige heb ik gewerkt in basisonderwijs, hbo onderwijs en in het mbo onderwijs. Een inspirerende leeromgeving creëren laat mijn hart sneller kloppen. Op de Pabo ben ik afgestudeerd met Jenaplandiploma en allebei mijn kinderen zitten op een Jenaplanschool. Zelf denk ik dus absoluut niet aan rijen tafeltjes en klassikaal onderwijs als ik denk aan goed onderwijs. Maar de meeste eenvoudige symbolen om een school of onderwijs te tekenen zijn daar wel op gericht. Daarom 7 verfrissende ideeën om onderwijs te tekenen als eenvoudig symbool.

Onderwijs icon: Van klassikaal naar dialoog

In onderwijs gaat het al lang niet meer over de leraar die vertelt hoe de wereld in elkaar zit. In de meeste scholen is er een dialoog tussen leerkracht en leerling. Maar ook tussen leerlingen onderling. Begrip voor elkaars standpunten, kritisch denken, creatief denken en probleem oplossen. Daarom teken ik geen leraar die voor de klas staat, maar leerkracht en leerlingen die met elkaar in gesprek zijn. Voor mij is dat een veel beter onderwijs icon.

Onderwijs icon tekenen leraar leerkracht studenten leerlingen praten dialoog interactie

Digitale tools

Digitale tools zijn onderdeel van bijna elke school. Leerlingen hebben tablets in hun handen en krijgen begeleiding of er is een groot digibord te vinden in het lokaal. Informatievaardigheden zijn een belangrijke vaardigheid in het onderwijs van de 21e eeuw! Of die ideeën nu uit boeken komen, uit digitale tools of gemaakt worden met potlood en liniaal. Daarom is het tekenen van die (digitale) tools een prima uitgangspunt voor een onderwijs symbool.

7 inspirerende voorbeelden tekenen Onderwijs icon leraar leerkracht student leerling dialoog 21e eeuw PABO tekenen

Een symbool voor onderwijs tekenen: In het midden van de samenleving

Een school zou volgens mij leerlingen moeten voorbereiden op de samenleving. Voor mij betekent dat de wereld in de school halen (teken een wereldbol in de school). Maar ook leerlingen kennis laten maken met de wereld. Zodat ze te midden van die samenleving hun hoofd en handen kunnen ontwikkelen!

Bonustip

Sla de symbolen op via Pinterest, zo bouw je aan je eigen beeldbibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!