Kerst zal er met een lockdown dit jaar anders uit zien dan andere jaren. Dus teken je kerst dit jaar met een ander symbool. Natuurlijk wel simpel, met alleen de vormen uit het visueel alfabet.

Kerst tekenen: welk symbool past bij een lockdown?

Deze kerst zal anders zijn dan alle anderen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf de dagen rondom kerst veel fijner, waardevoller (en vaak meer ontspannen!) vind dan kerst zelf. De gezelligheid in huis, tijd en ruimte om te bakken, te maken, te tekenen of spelletjes te doen. Een fijne film kijken, naar het bos en lekker borrelen. Tijd om terug te kijken naar de fijne dagen van het jaar en de eerste plannen te maken voor het nieuwe jaar. Voor mij hoeft die kersttijd niet in twee dagen gepropt. Doe mij maar lekker een aantal dagen kerstvakantie met wat fijne dingen in huis en in de natuur.

Kerst in lockdown betekent meer tijd thuis, wat vaker naar het bos of een strandje. Voelt een beetje als het leven onder een stolp. Alsof je in je eigen kleine bubbel zit. Maar als het symbool voor die bubbel er uit mag zien als een winterse schudbol voelt het misschien toch een stukje gezelliger?

Dus, hoe teken je kerst in lockdown?

Zie hier onder mijn suggestie. Simpel, met alleen de tekens uit het visueel alfabet.

Kerstmis 2020 in een schudbol met kerstboom

En als je (net als ik ieder jaar) hoopt op wat sneeuw, past dit symbool je misschien beter.

Tekenen kerst 2020 met sneeuw

Hoe dan ook, ik hoop dat jouw jaar ook vol waardevolle momenten zat en ik wens je heerlijke kerstdagen.

Lieke ondertekent met smile

TIP: Je eigen beeldbieb laten groeien? Bewaar het plaatje via Pinterest

Wil je graag verder?

Ben je benieuwd hoe je met eenvoudige tekeningen ook in je werk voor overzicht en duidelijkheid kunt zorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan hou ik je maandelijks op de hoogte van mijn laatste blogs over visueel communiceren, eenvoudige tekeningen en werken met visuele templates

Ik stuur je dan meteen mijn ebook toe met daarin 72 eenvoudige symbolen + drie manieren om daar mee te werken.