Skip to main content

Kerst zal er met een (avond)lockdown dit jaar anders uit zien dan andere jaren. Dus teken je kerst dit jaar met een ander symbool. Natuurlijk wel simpel, met alleen de vormen uit het visueel alfabet.

Kerst tekenen: welk symbool past bij een lockdown?

Deze kerst zal anders zijn dan alle anderen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf de dagen rondom kerst veel fijner, waardevoller (en vaak meer ontspannen!) vind dan kerst zelf. De gezelligheid in huis, tijd en ruimte om te bakken, te maken, te tekenen of spelletjes te doen. Een fijne film kijken, naar het bos en lekker borrelen. Tijd om terug te kijken naar de fijne dagen van het jaar en de eerste plannen te maken voor het nieuwe jaar. Voor mij hoeft die kersttijd niet in twee dagen gepropt. Doe mij maar lekker een aantal dagen kerstvakantie met wat fijne dingen in huis en in de natuur.

Elk jaar in december neem ik ook de tijd voor een jaarlijkse review; Vanuit een terugblik maak ik een vooruitblik naar het nieuwe jaar. Ook kies ik een nieuw jaarthema. Voor mij hoort het ondertussen net zo bij de decembermaand als sinterklaas en kerstbomen. Zo’n terug- en vooruitblik helpt me om niet zomaar door te denderen op hetzelfde spoor, maar geeft me tijd voor reflectie en om bewust keuzes te maken voor wat ik ècht belangrijk vind. Met dit kant en klare pakket kun je ook heerlijk zelf aan de slag.

Kerst in lockdown betekent meer tijd thuis, wat vaker naar het bos of een strandje. Voelt een beetje als het leven onder een stolp. Alsof je in je eigen kleine bubbel zit. Maar als het symbool voor die bubbel er uit mag zien als een winterse schudbol voelt het misschien toch een stukje gezelliger?

Wil je trouwens eens een andere kerstboom tekenen? Hier vind je 19 verschillende kerstbomen!

Dus, hoe teken je kerst in lockdown?

Zie hier onder mijn suggestie. Simpel, met alleen de tekens uit het visueel alfabet. (Ook zo’n animatie maken in Procreate, lees hier hoe je dat doet)

Kerstmis 2020 in een schudbol met kerstboom

En als je (net als ik ieder jaar) hoopt op wat sneeuw, past dit symbool je misschien beter.

Tekenen kerst 2020 met sneeuw

Hoe dan ook, ik hoop dat jouw jaar ook vol waardevolle momenten zat.

Ik wens je heerlijke kerstdagen en een mooi begin van het nieuwe jaar!

Lieke ondertekent met smile

TIP: Je eigen beeldbieb laten groeien? Bewaar het plaatje via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!