Skip to main content

6 x Inspiratie

Dit keer een andere hoe teken je… dan anders. Want meestal teken ik een paar ideeën voor symbolen bij een abstract begrip. Die krijg je dan overzichtelijk in één plaatje te zien. Bijvoorbeeld draagvlak, kwaliteit, resultaat en innovatie. Allemaal in mijn stijl getekend. Maar dit keer zes symbool ideeën voor analyseren, getekend door anderen!

Hoe teken je analyseren symbool vergrootglas dichterbij kijken resultaten onderzoeken icon icoon idee inspiratie tekening

Symbolen getekend door anderen? Hoezo?

Nou, laatst gaf ik een introductie workshop visueel werken. Voor alle deelnemers was analyseren een belangrijk onderdeel van hun werkzaamheden. Dus gingen we op zoek; wat is een symbool voor analyseren? Dat bleek voor sommigen heel moeilijk, anderen wisten meteen wat ze wilden tekenen.

Met deze tekeningen van anderen wil ik je een keer laten zien dat de symbolen helemaal niet ingewikkeld, origineel of complex hoeven zijn om iets duidelijk te maken. Juist de simpele tekeningen volstaan. Daarom een kleine greep uit de symbolen die werden bedacht. Ze brengen je vast op ideeën om zelf een symbool te tekenen voor analyseren!

Analyseren: Symbolen combineren!

Het leuke vond ik trouwens dat alle tekeningen een combinatie zijn van twee of meer symbolen. Door context of actie toe te voegen wordt je symbool veel aansprekender. Wist je dat dat één van de trucs is om je symbolen te laten knallen? Hier lees je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!