Skip to main content

6 x inspiratie!

Observeren tekenen doe je zo! Er zijn ontzettend veel manieren om te observeren en minstens zoveel manieren om observeren te tekenen. Zoek je een tekening voor observeren in de zorg, observeren in de klas of observeren in de natuur? Ik geef je zes manieren om observatie te tekenen als eenvoudig symbool.

Het belang van kijken

Vele jaren geleden deed ik de Pabo en ik kan me nog herinneren dat er heel veel aandacht was voor observeren van kinderen. Heel waardevol ook, want hoe kun je ontwikkeling stimuleren zonder echt te kijken!?

Eigenlijk denk ik dat hetzelfde geldt voor elk willekeurig probleem. Of je nu wil observeren als leerkracht, als docent of als projectleider. Door eerst een probleem ?cht goed te bekijken, te observeren of het in beeld te brengen kom je tot betere oplossingen.

Observeren tekenen; welke tekening is het beste?

Welk eenvoudig symbool voor observatie voor jou het beste past is natuurlijk afhankelijk van de context. Zoek je een tekening voor observeren in de zorg? Of wil je observeren in de klas tekenen? Denk je aan een tekening waarin je observeert aan de hand van een ?checklist?? Of observeer je meer blanco en open? Wil je in je tekening uitdrukken dat je op afstand observeert? Of ben je duidelijk aanwezig bij het observeren?

In de tekening hieronder vind je zes voorbeelden van eenvoudige tekeningen voor observatie die je in verschillende contexten kunt gebruiken.

Tekening observeren observatie in de klas hoe teken je observeren symbool icon icoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!