Single Blog Title

This is a single blog caption
Spelletjestocht koningsdag oudhollandse spellen koekhappen spijkerpoepen steltlopen
24 apr 2021

Spelletjestocht Koningsdag (gratis download)

Ik maakte deze stempelkaart voor mijn kinderen en de andere kinderen in de buurt. Voor een gezellige (alternatieve) koningsdag in onze straat. Misschien heb jij ook zin in rondje koningsspelen? Of heb je een andere reden om oudhollandse spelletjes te spelen?

Moet eerlijk zeggen dat dit ook 1 van de redenen is dat ik blij ben dat ik eenvoudige tekeningen heb leren maken. Het is ZO handig om snel een tekeningetje te kunnen maken. Of een beloningsstickerkaart. Of een gezellige verjaardagskaart. Of bij kinderfeestjes. Of…..

Spelletjestocht koningsdag oud hollandse spellen

Uitleg spelletjes

Ik denk dat de meeste spelletjes wel voor zich spreken. Voor de zekerheid toch een kleine toelichting op deze drie opdrachtjes:

De bedoeling bij het spelletje ‘wiebelballetje‘ is dat je met een pingpongballetje op een lepel een parcourtje loopt. Zonder het balletje te laten vallen natuurlijk!

Bij het spelletje ‘teken je vlag‘ teken je je eigen vlag met stoepkrijt.

Je speelt het spelletje ‘wat voel je‘ met 5 – 10 alledaagse voorwerpen. Die stop je in een dichte zak. Elk kind mag met de ogen dicht iets pakken in de zak, voelen en raden wat hij denkt dat het is.

Download

Je kunt de spelletjestocht HIER als pdf downloaden.

Meer weten?

Meer weten? Lees mijn artikel over het maken van eenvoudige tekeningen of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks inspiratie over visueel communiceren in je mailbox (EN dan stuur ik je ook meteen mijn gratis symbolenboek).

Lees meer

Teken een welkom poster op een flipover – STAPPENPLAN
Als ik een werksessie organiseer dan wil ik dat mensen zich zo snel …
Hoe teken je… Toekomst?
Een symbool tekenen voor toekomst? Waar denk jij aan? Een waarzegger die je …
Hoe maak je eenvoudige tekeningen?
Eenvoudige tekeningen zijn de basis van veel cartoons en strips. Ik gebruik eenvoudige …

Laat een reactie achter