Ik maakte deze stempelkaart voor mijn kinderen en de andere kinderen in de buurt. Voor een gezellige (alternatieve) koningsdag in onze straat. Misschien heb jij ook zin in rondje koningsspelen? Of heb je een andere reden om oudhollandse spelletjes te spelen?

Moet eerlijk zeggen dat dit ook 1 van de redenen is dat ik blij ben dat ik eenvoudige tekeningen heb leren maken. Het is ZO handig om snel een tekeningetje te kunnen maken. Of een beloningsstickerkaart. Of een gezellige verjaardagskaart. Of bij kinderfeestjes. Of…..

Spelletjestocht koningsdag oud hollandse spellen

Uitleg spelletjes

Ik denk dat de meeste spelletjes wel voor zich spreken. Voor de zekerheid toch een kleine toelichting op deze drie opdrachtjes:

De bedoeling bij het spelletje ‘wiebelballetje‘ is dat je met een pingpongballetje op een lepel een parcourtje loopt. Zonder het balletje te laten vallen natuurlijk!

Bij het spelletje ‘teken je vlag‘ teken je je eigen vlag met stoepkrijt.

Je speelt het spelletje ‘wat voel je‘ met 5 – 10 alledaagse voorwerpen. Die stop je in een dichte zak. Elk kind mag met de ogen dicht iets pakken in de zak, voelen en raden wat hij denkt dat het is.

Download

Je kunt de spelletjestocht HIER als pdf downloaden.

Wil je graag verder?

Ben je benieuwd hoe je met eenvoudige tekeningen ook in je werk voor overzicht en duidelijkheid kunt zorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan hou ik je maandelijks op de hoogte van mijn laatste blogs over visueel communiceren, eenvoudige tekeningen en werken met visuele templates

Ik stuur je dan meteen mijn ebook toe met daarin 72 eenvoudige symbolen + drie manieren om daar mee te werken.