Skip to main content

In 2018 deed ik het voor het eerst en sindsdien ruim ik elke drie maanden mijn kledingkast helemaal uit en weer in: Project 333. Maar wat is project 333 en waarom zou je er aan beginnen? In dit blog kort antwoord op deze vragen en met een mini infographic project 333 wil ik je laten zien hoe mijn kledingkast er uit ziet.

Wat is project 333?

Het idee van project 333 is dat je elk seizoen 33 kledingstukken kiest voor 3 maanden. Zo’n selectie of set van kleren wordt een capsule genoemd. Bij een capsule van 33 stuks kleding horen broeken, schoenen, riemen, sjaals, shirts, truien, etc. Ondergoed en jassen tellen niet mee.

Door jezelf te beperken in hoeveelheid kies je veel beter wat je echt nodig hebt. Waar ik eerst bij 25 t-shirts altijd het gevoel had dat ik ‘niet genoeg had’ ben ik nu tevreden als er (afhankelijk van het seizoen) een stuk of 10 in mijn kast hangen. Wel zijn die 10 shirts allemaal fijne shirts. Met een maximum van 33 stuks kleding is er geen ruimte voor kleding die eigenlijk te klein is, die eigenlijk niet lekker zit of die niet goed kleurt in mijn gezicht.

Op deze website las ik er voor het eerst over. Ook vond ik daar een handig template dat ik nog steeds gebruik bij het samenstellen van mijn kledingcapsule.

Waarom een kledingcapsule maken?

Ik ben dus meer tevreden met wat ik in mijn kast heb hangen. Als ik door de stad loop heb ik minder het gevoel dat ik nog iets nodig heb. Maar de belangrijkste reden om Project 333 te proberen was om minder keuzestress te hebben in de ochtenden. Ook wilde ik graag wat duurzamer omgaan met mijn kleding. Verder hou ik nogal van overzicht en mijn kast heeft er werkelijk nog nooit zo overzichtelijk uitgezien!

Dat ik dit al een aantal jaren doe zegt denk ik al genoeg. Het kost elk seizoen een uurtje om een nieuw capsule te maken, maar vooral de ochtenden zijn heerlijk! Alleen maar dingen in mijn kast waar ik blij van wordt en geen combinatiestress meer!

Project 333 in een infographic

Om je een indruk te geven hoeveel stuks broeken, shirts en schoenen ik in mijn capsule heb zitten geef ik je een inkijkje in mijn kledingkast met een mini infographic. Dit is mijn selectie voor de winter van 2021-2022 en de lente van 2022.

En voor de oplettende kijker, nee, het zijn geen 33 stuks kleding ­čśë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!