Skip to main content

Wat teken je voor verbinden als symbool?

Verbinden is een woord dat je vaak zult tegenkomen bij zakelijk tekenen. Daarom handig als je wat ideeën hebt om verbinden op een eenvoudige manier te tekenen. Bij het woord verbinden denk ik aan twee soorten betekenissen. De fysieke manier van verbinden en de sociaal emotionele manier van verbinden.

Twee betekenissen van verbinden tekenen

Bij een symbool voor de fysieke manier van verbinden denk ik aan het vastmaken of koppelen van twee dingen aan elkaar. Een stekker in het stopcontact of twee puzzelstukjes die in elkaar passen. Of heel abstract ‘connecting the dots’. Maar ik denk ook aan het verbinden van ideeën aan elkaar, bijvoorbeeld zoals bij creatief denken. Je zou dat kunnen tekenen als twee lijnen die je als een strik aan elkaar knoopt.

Maar bij verbinden denk ik ook aan de sociaal emotionele manier van verbinden. Dus contact maken, je hechten, vriendschap, een relatie. Twee tandenborstels die samen in een beker staan, voor mij staat dat wel symbool voor een intieme relatie. Twee vingers die elkaar willen aanraken, handen die elkaar vasthouden of overlappende harten. Er zijn zoveel manieren waarop mensen met elkaar verbinden. En niet te vergeten, de connectie die we met elkaar kunnen maken via digitale apparaten en technologieën!

Hier zie je hoe ik die ideeën zou tekenen als een eenvoudig symbool:

Verbinden symbool ideeen connectie koppelen voorbeelden tekeningen icon icoon contact combineren verenigen relatie vastmaken hechten

Teken de combinatie!

Je kunt natuurlijk deze twee soorten betekenissen met elkaar combineren. Zo kun je de verbinding tussen twee ideeën of plannen ook tekenen als twee puzzelstukjes. Of de verbinding (een fusie?) tussen twee organisaties als twee stekkers die in elkaar gestoken worden. Het is vaak heel toepasselijk om een letterlijk symbool te kiezen voor iets dat niet zichtbaar is, zoals een relatie. Geeft je tekeningen soms ook wat humor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een langdurige samenwerking tekenen als de twee tandenborstels in de beker? Vind ik best grappig!

Wanneer kun je een symbool voor verbinden nog meer tekenen?

In plaats van verbinden kom je deze woorden misschien ook tegen als het om verbinden gaat. Met bovenstaande ideeën om het woord verbinden te tekenen als symbool kom je dan waarschijnlijk ook een heel eind.

  • Koppelen
  • Connectie maken
  • Verenigen
  • Verbinding
  • Combineren
  • Contact maken
  • Vastmaken

Oja, wat ‘verbinden’ voor mij betekent?

Dit jaar koos ik het woord ‘verbinden’ als jaarthema. Dat betekent dat ik de intentie van dit woord een heel jaar met me mee neem in mijn keuzes en beslissingen. Zo’n jaarthema werkt super inspirerend en verdient een plek op een delfsblauw tegeltje. Meer daarover lees je hier.

Verbinden jaarthema tegeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!