January 12, 2017

Focussen, of te wel, je aandacht richten. Sommige mensen noemen het ook wel concentreren of je aandacht ergens op richten. Een symbool voor focus tekenen kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Afhankelijk van hoe je het woord precies bedoeld. In het plaatje zie je zeven manieren waarop ik het woord focus zou tekenen.

Hoe Teken Je Focus in een Symbool zeven ideeen om focus te tekenen van doelgroep tot nadenken

Teken een… brein?

Focussen betekent je brein optimaal ondersteunen zodat je hersenen zo goed mogelijk kunnen presteren. Dus misschien past het daarom voor jou om een brein te tekenen dat in de spotlight staat.

Misschien wil je de focus op een doelgroep tekenen? Een vergrootglas tekenen kan heel goed weergeven waar je blik op gericht is. (Een telescoop of verrekijker trouwens ook)

Of wil je duidelijk maken dat je je aandacht richt op 1 punt? Bijvoorbeeld door je pijlen op een doel te richten of naar één punt te wijzen. Misschien teken je wel een focusscherm van een camera?

Hoe Teken Je Focus in een Symbool zeven ideeen om focus te tekenen van doelgroep tot nadenken

Waar gaat jouw focus trouwens naar toe als je naar deze tekening kijkt?

De tomaat toevallig 😉?

Soms is het ook genoeg om geen specifiek symbool te tekenen voor het woord focus, maar kun je letterlijk de focus ergens op richten. Bijvoorbeeld door kleurgebruik.


Over de tomaat: Voor mij staat de tomaat symbool voor gefocust werken. Als ik me goed moet focussen dan werk ik vaak met pomodoros. Dat zijn tijdsblokjes van 25 minuten waarna je 5 minuten pauze neemt. Zo wissel je focus en ontspanning af en faciliteer je je brein om productief te zijn. En waarom dan het plaatje van een tomaat? In het Italiaans betekent pomodoro… Precies: tomaat! Als ik focus moet tekenen als vorm van productief werken kom ik dus snel op een tomaat terecht.


Omdat ik met pomodoro’s werk is die tomaat voor mij dus heel logisch en duidelijk. Voor de mensen met wie ik werk vaak niet. Geen handige keuze dus als ik eerst uit moet leggen wat het plaatje betekent! Welk symbool je daarom ook kiest om te tekenen voor het woord focus: teken in ieder geval een plaatje dat herkenbaar is voor alle betrokkenen.

TIP: Je eigen beeldbieb laten groeien? Bewaar het plaatje via Pinterest

Wil je graag verder?

Ben je benieuwd hoe je met eenvoudige tekeningen ook in je werk voor overzicht en duidelijkheid kunt zorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan hou ik je maandelijks op de hoogte van mijn laatste blogs over visueel communiceren, eenvoudige tekeningen en werken met visuele templates

Ik stuur je dan meteen mijn ebook toe met daarin 72 eenvoudige symbolen + drie manieren om daar mee te werken.