Skip to main content

Focussen, of te wel, je aandacht richten. Sommige mensen noemen het ook wel concentreren of je aandacht ergens op richten. Een symbool voor focus tekenen kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Afhankelijk van hoe je het woord precies bedoeld. In het plaatje zie je zeven manieren waarop ik het woord focus zou tekenen.

Hoe Teken Je Focus in een Symbool zeven ideeen om focus te tekenen van doelgroep tot nadenken

Teken een… brein?

Focussen betekent je brein optimaal ondersteunen zodat je hersenen zo goed mogelijk kunnen presteren. Soms kan een tekenoefening je daar bij helpen. Misschien past het daarom voor jou om een brein te tekenen dat in de spotlight staat.

Misschien wil je de focus op een doelgroep tekenen? Een vergrootglas tekenen kan heel goed weergeven waar je blik op gericht is. (Een telescoop of verrekijker trouwens ook)

Of wil je duidelijk maken dat je je aandacht richt op 1 punt? Bijvoorbeeld door je pijlen op een doel te richten of naar ??n punt te wijzen. Misschien teken je wel een focusscherm van een camera?

Hoe Teken Je Focus in een Symbool zeven ideeen om focus te tekenen van doelgroep tot nadenken

Waar gaat jouw focus trouwens naar toe als je naar deze tekening kijkt?

De tomaat toevallig ??

Soms is het ook genoeg om geen specifiek symbool te tekenen voor het woord focus, maar kun je letterlijk de focus ergens op richten. Bijvoorbeeld door kleurgebruik.


Over de tomaat: Voor mij staat de tomaat symbool voor gefocust werken. Als ik me goed moet focussen dan werk ik vaak met pomodoros. Dat zijn tijdsblokjes van 25 minuten waarna je 5 minuten pauze neemt. Zo wissel je focus en ontspanning af en faciliteer je je brein om productief te zijn. En waarom dan het plaatje van een tomaat? In het Italiaans betekent pomodoro? Precies: tomaat! Als ik focus moet tekenen als vorm van productief werken kom ik dus snel op een tomaat terecht.


Omdat ik met pomodoro’s werk is die tomaat voor mij dus heel logisch en duidelijk. Voor de mensen met wie ik werk vaak niet. Geen handige keuze dus als ik eerst uit moet leggen wat het plaatje betekent! Welk symbool je daarom ook kiest om te tekenen voor het woord focus: teken in ieder geval een plaatje dat herkenbaar is voor alle betrokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis startpakket 
Tekenen in je Werk!

Wil je ook beginnen met visueel communiceren? Wil je beter worden in visueel werken? Meer oefenen met eenvoudige tekeningen maken?

Ik heb een startpakket samengesteld met daarin o.a. een digitaal symbolenboek, een tekenbalkje voor op je (thuis)werkplek en een maandelijkse dosis tips, trucs en inspiratie over visueel werken!

Direct in je mailbox!